Update: Standard gaat akkoord met voorstel voor Carcela, maar niet voor Mpoku

Update: Standard gaat akkoord met voorstel voor Carcela, maar niet voor Mpoku

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 14:26ma 09-12-2019 om 14:26

Laatste update: maandag 9 december 2019 om 17:28ma 09-12-2019 om 17:28

Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku kregen afgelopen speeldag een rode kaart na hun charge in de wedstrijd tegen Moeskroen. Het bondsparket stelt drie speeldagen voor als schorsingsvoorstel voor beide spelers.

Drie speeldagen schorsing die in werking treedt vanaf 11 december en een boete van 3.000 euro. Dat is het verdict van het bondsparket. Mpoku ging fel door en kreeg meteen rood tegen Moeskroen. Ook Carcela ging over de schreef met een vlijmscherpe tackle.

Uiteindelijk kon Standard met negen man alsnog gelijk spelen tegen Moeskroen. De reacties waren echter achteraf niet mild voor het duo van de Rouches. Het is nog maar de vraag of Standard in beroep zal gaan.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een 2-2 gelijkspel, maar ook 2 rode kaarten voor Standard na beenbrekende tackles 😨😨😨 #Standard #Moeskroen #Mpoku #Carcela #JPL

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Update: Standard heeft maandagnamiddag officieel gereageerd op de voorstellen van het bondsparket. Blijkbaar is het van oordeel dat Carcela zijn straf verdient, want voor de linkspoot gaan de Rouches niet in beroep. De drie speeldagen schorsing voor Mpoku vindt Standard dan weer wél te zwaar. Dinsdag zal de club dan ook voor de Geschillencommissie verschijnen in de hoop op strafvermindering.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een terecht voorstel?

(571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws