VP11: LZ7 bij Antwerp, Perica maakte het Standard moeilijk

VP11: LZ7 bij Antwerp, Perica maakte het Standard moeilijk

09-12-2019 13:00 Laatste update: 13:44
2

Op speeldag 18 zijn de plekjes in Play-Off 1 weer serieus verschoven. RSC Anderlecht wist dan weer niet te winnen en moet ervoor beginnen vrezen. We kregen ook heel wat uitblinkers deze speeldag. Dit is de VP 11!

Jakubech – De Medina – Queiros – Tuta – Ricca
Onze defensie bestaat uit twee spelers van KV Kortrijk, die erin slaagden om KV Mechelen op amper één doelpunt te houden. Dat gebeurde dankzij twee 'nieuwelingen', Adam Jakubech en Tuta. Het duo kreeg de laatste weken (noodgedwongen) kansen en lijkt niet meer weg te denken uit de basiself van Yves Vanderhaeghe.

Nog in de defensie een ander duo, deze keer van Moeskroen. Op rechts was Nathan De Medina meermaals een gesel voor de linkerflank van Standard, terwijl Querios zijn goede vorm van dit seizoen ook gewoon heeft doorgezet tegen Standard.

Bij Club Brugge kreeg Fede Ricca als linksachter dan weer een plekje links in het centrum van de verdediging. De Uruguayaan overtuigde met een defensief knappe wedstrijd én een wedstrijdwinnend doelpunt.

Balanta – Morioka – Bezus
Voor Eder Balanta werd het een wedstrijd om nooit te vergeten. Tegen STVV scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Club Brugge. Dat waren er bijna twee, maar zijn tweede treffer werd onbegrijpelijk afgekeurd. Voor Ryota Morioka zat er een andere rol in bij Charleroi, als de nummer zes tegen Anderlecht. Die rol vulde hij voortreffelijk in. Het jonge middenveld van Anderlecht kreeg amper greep op de partij, mede dankzij de Japanner.

Verder ook een plekje voor Roman Bezus, die de afwezigheid van onder andere Jonathan David en Brecht Dejaegere sterk opvangt. Met een snel doelpunt tegen Essevee hielp hij Gent meteen aan die overwinning.

Lamkel Zé, Perica, Yaremchuk
Een nieuwe ster is geboren. Vergeten CR7, voortaan is het LZ7. De Kameroener blijft maar goede wedstrijden spelen voor Antwerp en bewees tegen Waasland-Beveren nogmaals hoe belangrijk hij kan zijn voor The Great Old. Tegen de Waaslanders scoorde hij twee keer, met opnieuw een opvallende viering als gevolg.

Wie ook twee keer wist te scoren, was Stipe Perica. De aanvaller krijgt steeds meer kansen bij Moeskroen en bedankt voor het vertrouwen. De defensie van Standard had geen verhaal tegen Perica, die Moeskroen hielp aan een gelijkspel.

Eén van de uitblinkers afgelopen weekend was ook de pechvogel van het weekend. Roman Yaremchuk wist maar liefst drie keer te scoren voor de Buffalo's tegen Zulte Waregem. Hij blijft echter achter met maar één doelpunt na twee afgekeurde treffers.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is het VoetbalPrimeur elftal van de week! #KVKortrijk #Moeskroen #ClubBrugge #KAAGent #Charleroi #AntwerpFC #JPL

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on