Eupen klopt Oostende nipt in duel om weg te komen van de degradatieplaatsen

Eupen klopt Oostende nipt in duel om weg te komen van de degradatieplaatsen

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 21:48zo 08-12-2019 om 21:48

KAS Eupen heeft een grote stap gezet richting het behoud in Eerste Klasse A. In het thuisduel met KV Oostende haalden de Oostkantonners het met het kleinste verschil: 1-0. Daardoor lijkt degradatie nu uit den boze. Bij Oostende blijft er na vandaag toch nog wat twijfel hangen.

Eupen startte aan de wedstrijd met zestien punten op de teller, Oostende had er eentje minder. Dat betekende een respectievelijke voorsprong van acht en zeven punten op hekkensluiter Cercle Brugge. Bij een zege konden beide teams dus zowat met zekerheid het degradatiespoor verjagen. Die inzet motiveerde blijkbaar amper, want geen van beide ploegen wilde al te veel risico's nemen aan de Kehrweg.

Slechts één keer werd een doelman op de proef gesteld in de eerste helft. Na twintig minuten pakte Kevin Vandendriessche van Oostende uit met een knap schot, maar Ortwin De Wolf zweefde de bal uit de bovenhoek. Voor het overige lieten de twee ploegen niet meteen het achterste van de tong zien.

Eén goal volstaat
Na de pauze werd het spelbeeld iets opener en vielen er dan toch wat halve kansen te noteren. Een verre kopbal van Jon Bautista zette William Dutoit aan het werk, terwijl Michiel Jonckheere zich vrijmaakte, maar op De Wolf stuitte. Een kwartier voor tijd ontsnapte Jonathan Bolingi aan de buitenspelval. Zijn schot was echter ondermaats. Toch betekende het de voorbode voor de Eupense voorsprong: Carlos Embalo duwde een lage voorzet binnen aan de tweede paal.

Oostende had nog ruim tien minuten om te reageren, maar echt gevaarlijk werd het slechts één keer. Invaller Sindrit Guri kon een goede voorzet van Jelle Bataille enkel schampen. De 1-0 bleef dan ook op het bord staan, waardoor Eupen opklimt naar de veilige middenmoot. Oostende staat dan weer met de voetjes op de grond na de opsteker tegen RSC Anderlecht (3-2). Acuut is het degradatiegevaar zeker niet, maar zekerheid is er evenmin.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws