Vercauteren rekent af met kritiek op timing: Niet direct redenen om te wisselen

Vercauteren rekent af met kritiek op timing: "Niet direct redenen om te wisselen"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 20:50zo 08-12-2019 om 20:50

Op achttien speeldagen beëindigde RSC Anderlecht liefst zes keer een wedstrijd met 0-0. Ook thuis tegen Sporting Charleroi wisten de Brusselaars geen verandering te brengen in de brilstand. Anderlecht bracht weinig opwinding op de mat, maar Frank Vercauteren zag toch voldoende positieve aspecten.

"In de eerste helft deden we offensief niet wat we moesten doen", analyseert Vercauteren bij Sporza. "Charleroi zat goed in de wedstrijd en was dreigend. Onze tweede helft was beter, maar we konden het niet omzetten en Charleroi bleef ook gevaarlijk. Sommige dingen waren goed tot zeer goed, op andere vlakken schoten we nog tekort", verbaast Vercauteren.

Hoewel vooraf werd aangekondigd dat Anderlecht maar best kon winnen, wachtte Vercauteren tot de absolute slotfase om wisselspelers in te brengen. Dat leverde hem veel kritiek op op sociale media. Zelf vond de RSCA-trainer dat geen tactische fout. "Soms heb je wat geduld nodig en uiteindelijk bracht het ons toch waar we naartoe wilden", legt Vercauteren uit. "Er waren niet direct redenen om te wisselen. Verdedigend liep het goed. Sommige jongens zaten wel op hun limiet, maar hadden wel nog een actie in huis."

Meer ervaring nodig?
De spelers op het veld vielen weinig te verwijten. Met een gemiddelde leeftijd van 20,9 jaar loopt Anderlecht bovendien niet over van ervaring. "Je leeft met de realiteit dat er zeven spelers uit de eigen jeugd meespelen. Die doen hun uiterste best en je mag ook veel van hen verwachten, maar er is ook nog werk aan. De fans mogen zeker meer eisen, dat is het DNA van Anderlecht. Als je hier speelt, moet je daarmee kunnen omgaan. Het kan zelfs een stimulans zijn om beter te doen", besluit Vercauteren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heb jij begrip voor de uitleg van Vercauteren?

(299 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws