KAA Gent wint de wedstrijden der afgekeurde doelpunten van Zulte Waregem

07-12-2019 21:49
12

Zaterdagavond heeft KAA Gent simpel de drie punten thuisgehouden tegen Zulte Waregem. Roman Bezus en en Roman Yaremchuk zorgden voor de 2-0 zege van de Buffalo's. Ook de VAR eiste een hoofdrol op.

Voor de match was er een eerbetoon voor de overleden moeder van David. KAA Gent kon opnieuw beslag leggen op de tweede plaats en dat was in de Ghelamco Arena meteen merkbaar. Na amper drie minuten ontbond Bezus zijn duivels. Via een Zulte Waregem-been nam de middenvelder Bossut te grazen.

Daarna begonnen de afgekeurde doelpunten van Yaremchuk. Vooral zijn tweede afgekeurde goal deed veel stof opwaaien. De VAR pakte uit met millimeter en was onverbiddelijk. Toen Yaremchuk de derde keer de bal tegen de netten kreeg, mocht hij toch juichen. Nog in de eerste helft zag ook Zulte Waregem – dat weinig klaar kreeg in Gent – een doelpunt afgekeurd worden.

In het begin van de tweede helft claimde Zulte Waregem tevergeefs een strafschop. Plastoen kreeg de bal tegen zijn hand. Lardot ging de beelden bekijken, maar oordeelde dat er geen sprake was van buitenspel. Na de pauze kwam Essevee beter voor de dag, maar verder dan de paal kwamen de bezoekers niet.