KV Mechelen en Kortrijk wachten tot laatste minuten om spektakel te brengen

07-12-2019 19:50
2

Het duel tussen KV Mechelen en KV Kortrijk heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. We kregen lange tijd een zoutloze partij, maar in het laatste kwartier vielen toch nog doelpunten. Het werd 1-1.

Een lange studieronde, met twee ploegen die maar niet tot de doelman van de tegenstander raakten. Het duel tussen KV Mechelen en KV Kortrijk kon de (neutrale) toeschouwers niet meteen opwarmen. Vooral KVK had het moeilijk en hield de bal amper in de ploeg.

De Kortrijkzanen speelden vanuit de organisatie en kwamen naarmate de partij vorderde toch iets beter in de partij. Op echt grote kansen bleef het wachten voor beide ploegen. De eerste zaterdagwedstrijd dreigde bijzonder zoutloos te worden.

Huilen met de pet op dus, in de eerste helft van deze slaapverwekkende partij. Een 0-0 ruststand was dan ook bijzonder logisch.

We kregen in de tweede helft eindelijk toch wat spanning. KV Mechelen toonde gretiger voetbal en wist zelfs kansen te creëren. Net zoals in de eerste helft hoopte Kortrijk vooral met de counter tegen te prikken.

De doelpunten bleven uit, waardoor trainer Yves Vanderhaeghe besloot in te grijpen met de komst van Imoh Ezekiel. Een goede ingreep, zo blijkt. De snelle spits kon een kwartier voor tijd de 0-1 scoren.Al kon men daar bij KVK niet van genieten. Nog geen minuut later maakte invaller Igor De Camargo er 1-1 van. De voomalig Rode Duivel kon nog voor gevaar zorgen, maar niet voor doelpunten. Het bleef 1-1.

Zowel KV Kortrijk als KV Mechelen schieten weinig op met het gelijkspel. KV Mechelen blijft steken op de zevende plek, met hetzelfde aantal punten als Zulte Waregem (28). KV Kortrijk springt wel over KAS Eupen naar de twaalfde plek. Het telt nu net zoals de Panda's zestien punten, vijf minder dan nummer elf Anderlecht.