Boskamp spuwt gal over STVV-bestuur: Nieuwe evaluatie van Hayen is belachelijk

Boskamp spuwt gal over STVV-bestuur: "Nieuwe evaluatie van Hayen is belachelijk"

07-12-2019 13:33
1

Sint-Truiden ontvangt zaterdagavond Club Brugge. Voor de tweede speeldag op rij zal Nicky Hayen de rol van T1 waarnemen bij de thuisploeg. Op bezoek bij KRC Genk leverde dat een fel bevochten derbyzege op (1-2), maar toch is het bestuur van STVV op zoek naar een nieuwe trainer. Jan Boskamp begrijpt dat niet.

"Ik las dat ze in de Truiense bestuurskamer een nieuwe evaluatie van interimtrainer Nicky Hayen zullen maken na de wedstrijd tegen Club Brugge. Vind ik belachelijk", stelt Boskamp onomwonden bij Het Belang van Limburg. "Nu is er totaal geen duidelijkheid over hoe de toekomst eruit zal zien."

"In de gewonnen derby tegen Genk zag je toch duidelijk een antwoord van de spelers op het trainersontslag van Marc Brys. Waarom moet je dan twee wedstrijden later nog eens gaan evalueren?", vraagt Boskamp zich af. "En daarbij: hoe lang is Nicky Hayen al op Sint-Truiden? Twee jaar? Dan moet je intussen toch weten welk vlees je in de kuip hebt. Of hebben de Japanners al die tijd liggen tukken?"

Zo'n twee weken geleden zette het Japanse bestuur van Sint-Truiden trainer Brys op straat. De Antwerpenaar deed het nochtans naar behoren op Stayen, maar blijkbaar volstond dat niet voor de directie. Nu moet er dus een nieuwe coach komen. Intussen probeert Hayen zelf niet al te veel na te denken over zijn toekomst.