Lukaku speelt gelijk, hoofdrol voor jeugdproduct Anderlecht bij verlies Ajax

06-12-2019 23:00 Laatste update: 23:02
2

De Serie A-topper tussen Internazionale en AS Roma is in een gelijkspel geëindigd. Daardoor kan Juventus de koppositie weer overnemen van de ploeg van Romelu Lukaku. Memphis Depay was de absolute ster tijdens de ruime zege van Olympique Lyon, waar Jason Denayer een volledige wedstrijd voor speelde.

Internazionale - AS Roma 0-0
Internazionale pakte vorige week de koppositie in de Serie A door een misstap van Juventus, maar kan daar mogelijk niet lang van genieten. De ploeg van coach Antonio Conte kwam in de topper tegen AS Roma niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. De Romeinen beperkten zich in Milaan tot tegenhouden, maar Inter kon nauwelijks een vuist maken. Ook het gevreesde spitsenduo Romelu Lukaku en Lautaro Martínez kon de ban niet breken voor de Nerazzurri.

Nîmes - Olympique Lyon 0-4
Memphis Depay was de grote held van Olympique Lyon. De Nederlander vertolkte een glansrol tegen Nîmes, dat in eigen huis met 0-4 werd verslagen. Lyon verloor midweeks nog van Lille (0-1), maar werd vrijdag al snel in het zadel geholpen. Théo Valls kreeg al na vijf minuten een rode kaart wegens een bikkelharde schop. Tien minuten later scoorde Memphis, die een strafschop benutte na een overtreding op Bertrand Traoré. Toen de thuisploeg kort voor rust ook Gaëtan Paquiez van het veld gestuurd zag worden, was het pleit beslecht.

In de tweede helft eiste Memphis een hoofdrol op. Hij schoot op prachtige wijze de 0-2 binnen en was met een fantastische pass de aangever bij de 0-3 van Houssem Aouar. Basispion Denayer zag Joachim Andersen het slotakkoord verzorgen.

Ajax - Willem II (0-2)
Een zeer slordig en inspiratieloos Ajax heeft vrijdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden in de Eredivisie. De titelhouder ging in de Johan Cruijff Arena met 0-2 onderuit tegen Willem II, dat zijn status als seizoensverrassing meer dan waarmaakte.

Het strijdplan van Willem II, dat het zoals bekend zonder de eigen aanhang moest stellen, was duidelijk: de ruimtes klein houden en in de tegenstoot proberen toe te slaan. Ajax speelde te slordig om de Tilburgers met de rug tegen de muur te zetten. Ché Nunnely brak door tegen zijn oude club en werd gevloerd door Sergiño Dest. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal - na overleg met de VAR - op de stip en Mike Trésor Ndayishimiye, jeugdproduct van Anderlecht, zette de bezoekers op 0-1.

Ajax raakte maar niet door de defensie van de bezoekers. Willem II begon meer en meer te geloven in een stunt. De sensatie van dit seizoen sloeg in de counter zelfs genadeloos toe. Damil Dankerlui schoot knap de 0-2 binnen. Ajax kreeg nog grote kansen, maar het bleef bij de 0-2.