'Twee potentiële oefenpartners al bekend voor Rode Duivels in aanloop naar EK'

'Twee potentiële oefenpartners al bekend voor Rode Duivels in aanloop naar EK'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 20:30vr 06-12-2019 om 20:30

Met het EK in zicht kunnen de Rode Duivels op zoek naar enkele oefenpartners. Frankrijk of een ander Europees topland lijkt het niet te gaan worden. Maar er zijn wel al twee potentiële oefenpartners gevonden.

Volgens Eurosport is Algerije de eerste oefenpartner van België. In maart zouden onze Rode Duivels het opnemen tegen het Noord-Afrikaanse land, dat afgelopen zomer nog de Afrika Cup kon winnen. Bij de Algerijnen spelen onder andere Ramy Bensebaini (ex-Lierse) en Youcef Atal (ex-KV Kortrijk).

Geen grote naam, maar wel een pittige tegenstander. Dat kan niet gezegd worden van het tweede land. RTL meldt dat er in maart nog een tweede oefenwedstrijd gespeeld zal worden. De tegenstander dan wordt wellicht Qatar.

Absoluut geen groot voetballand en ook geen echte voorbereiding op het EK. Het zou de KBVB echter wel flink wat geld kunnen opleveren, de Qatarezen zouden diep in de buidel tasten om tegen ons land te mogen spelen.

Ook zal er volgens La Dernière Heure in mei, net voor het EK, nog een oefenwedstrijd gespeeld worden. Meer dan waarschijnlijk tegen een noordelijke tegenstander als voorbereiding op onze confrontaties tegen Denemarken en Finland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Rode Duivels

Poll

Zie jij die oefenwedstrijden zitten?

(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws