Eerlijke Wijnaldum uitgekotst in Brazilië: Ik weet er niet echt wat van

Eerlijke Wijnaldum uitgekotst in Brazilië: "Ik weet er niet echt wat van"

Liverpool FC, en in het bijzonder Georginio Wijnaldum, heeft zich niet populair gemaakt in Brazilië. Van Flamengo, tegenstander van Liverpool op het WK voor clubs, weet de middenvelder weinig.

Na de 5-2 zege van Liverpool op Everton kreeg Wijnaldum van een Zuid-Amerikaanse journalist de vraag wat hij weet van Flamengo. "We zijn in 2014 op het trainingscomplex van Flamengo geweest, met het nationale team. En ik weet dat Ronaldinho er heeft gespeeld. Maar van het huidige team weet ik niet echt wat", aldus Wijnaldum.

"Dat zal misschien wel gaan veranderen in de komende week, als we onze tegenstander analyseren. Op het moment zijn we gewoon zó gefocust op de eerstvolgende wedstrijd… En om eerlijk te zijn volg ik in mijn vrije tijd weinig voetbal. Ik weet dus niet veel van ploegen uit andere competities."

De uitspraken van Wijnaldum zijn slecht gevallen in Brazilië. Supporters van Flamengo betichten de Nederlander op social media onder meer van arrogantie. Bij de Braziliaanse winnaar van de Copa Libertadores spelen onder meer Rafinha, Filipe Luis, Diego en Gabriel Barbosa. Flamengo stroomt net als Liverpool in de halve finale van het WK voor clubs in.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie