Wolf hakt moeilijke knoop over doelmannen door bij KRC Genk

Wolf hakt moeilijke knoop over doelmannen door bij KRC Genk

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 16:00vr 06-12-2019 om 16:00

Laatste update: vrijdag 6 december 2019 om 16:03vr 06-12-2019 om 16:03

KRC Genk lijkt met een doelmannenprobleem te zitten. Na de blessure van Dany Vukovic kreeg Gaëtan Coucke zijn kans. De jonge doelman speelde al goede wedstrijden, maar kon de laatste weken minder overtuigen. Coach Hannes Wolf ziet zich genoodzaakt om in te grijpen.

In de bekerwedstrijd van eerder deze week gaf Wolf zijn doelman Coucke al 'rust' door hem op de bank te zetten. De zeventienjarige Maarten Vandevoordt kreeg een kans tegen Antwerp en kon de trainer van Genk overtuigen.

Nieuwe kans
Vandevoordt gaf zelf aan dat hij hoopte om komend weekend opnieuw onder de lat te staan. Hij ziet zijn wens nu ook ingewilligd worden. "Vandevoordt blijft onder de lat staan", verklaarde Wolf bij Sporza.

"Maarten Vandevoordt speelde erg stabiel. We zullen hem niet vervangen tegen Cercle. We bekijken het dag per dag. Hij is nu de nummer 1, Gaëtan nummer 2. We willen zien hoe hij ermee zal omgaan en kijken hoe hij zal spelen. Gaëtan willen we op training zien vechten. Dan hebben we altijd de mogelijkheid om nieuwe beslissingen te maken", klonk het.

Wolf hoopt ook meteen op goede prestaties van Vandevoordt. "Ik verwacht van Maarten dat hij zijn kans grijpt. Dat hij gefocust is. Als je in het voetbal zit, moet je met de druk kunnen omgaan", besloot hij.

Voor Vandevoordt wordt het zo zijn competitiedebuut in de Jupiler Pro League. Als de zeventienjarige doelman ook kan overtuigen tegen Cercle Brugge, mag hij hopen op een Champions Leaguedebuut tegen Napoli komende dinsdag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp je de beslissing van Wolf?

Ja
91%
Nee
9%
(783 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws