Koeman slaat 'Barcelona-vragen' af: 'Ik ga hier niets meer over zeggen'

Koeman slaat 'Barcelona-vragen' af: 'Ik ga hier niets meer over zeggen'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 08:00vr 06-12-2019 om 08:00

Ronald Koeman was donderdagavond in Barcelona voor een eerbetoon aan Johan Cruijff, maar werd in Catalonië overladen met vragen over een eventuele trainersfunctie bij FC Barcelona.

Het viel te verwachten dat de in Barcelona aanwezige pers het onderwerp aan zou snijden, zo wist ook Koeman. "Die had ik niet verwacht", zegt hij met een lach op zijng gezicht, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Daar moet ik even over nadenken. Zeker is dat je in het leven nooit weet wat er kan gebeuren."

De aanwezige journalisten namen hier geen genoegen mee en bestookten de bondscoach van het Nederlands elftal met vragen. Volgens een van die journalisten zou Koeman in maart al een beslissing moeten nemen. "Ik moet niks. Zoals ik al heb gezegd: ik zou alleen vertrekken bij Oranje als Barça zich meldt, maar dat is dus niet aan mij. Dat is aan Barcelona."

Koeman wil zich eerst volledig richten op het EK van 2020 met het Nederlands elftal en sloeg verdere vragen over een functie bij Barcelona dan ook af. "Ik ga hier niets meer over zeggen. Dit nieuws is een keer naar buiten gekomen, toen heb ik er al antwoord op gegeven. Ik ben nu in de eerste plaats bezig met de voorbereiding van het EK."

Messi
Wel wilde hij een reactie geven op de Ballon d'Or-winst van Lionel Messi. "Hij is de beste voetballer van de wereld, en zou die bal dus elk jaar kunnen krijgen. Maar Virgil van Dijk verdiende het ook, die heeft een fantastisch jaar gedraaid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou Koeman een goede optie zijn voor FC Barcelona?

Ja
73%
Nee
27%
(33 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws