Defour dacht vorige week nog aan stoppen: “De bom is ontploft”

Defour dacht vorige week nog aan stoppen: “De bom is ontploft”

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 07:00vr 06-12-2019 om 07:00

Steven Defour kampte de afgelopen seizoenen met veel blessures. De middenvelder is nu ook op de weg terug bij Antwerp. Tegenover Het Laatste Nieuws is Defour openhartig.

Defour heeft een paar keer gedacht aan stoppen. "Ja, toch wel. Vorige week nog”, begint de middenvelder. "Toen bleek dat het tóch weer die kuit was. Uit het niets,want op de foto's leek alles in orde. Toen is de bom ontploft. De scheur was genezen en tóch had ik pijn.”

“'Het is genoeg geweest', dacht ik. Ik zag het niet meer zitten, had er echt genoeg van. Lieven Maesschalck (kinesist van zowat elke (ex-) Rode Duivel, red.) zei me dat ik het niet in m'n hoofd mocht steken en dat ik, ondanks de pijn, moest trainen. Toen zijn we... geclasht. Ik geloofde hem niet. We hadden een zware discussie. Ruzie, ja. We stonden hoofd tegen hoofd."

Het is niet de eerste keer dat Defour er de brui aan wilde geven. “Al een paar keer. Zeker de laatste twee jaar, na dat kraakbeen. Omdat er toen constante pijn was. Dan zeiden ze: 'Dat blijft nog even, maar je kan er wel mee spelen.' Waarop ik: 'Spelen júllie er dan mee hé, dit heeft geen zin.' Anderzijds, als je al acht maanden out bent, wil je ook geen drie maanden meer wachten. Soms is het ook gewoon genoeg geweest."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws