Trossard bezorgt Arsenal met Brighton negende wedstrijd op rij zonder winst

05-12-2019 23:12
3

Arsenal heeft zich voor eigen publiek voor schut gezet tegen Brighton & Hove Albion. In het Emirates Stadium werd het 1-2 voor de ploeg van Leandro Trossard (die tien minuten voor tijd inviel). Arsenal heeft nu al negen wedstrijden op rij niet gewonnen.

Fredrik Ljungberg zat donderdag voor de tweede keer op de bank als trainer van Arsenal, waar Unai Emery vorige week ontslagen werd. De club kwam zondag al niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Norwich City.

Arsenal kon in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk worden tegen Brighton. Het initiatief moest komen van Mesut Özil, maar Brighton wist eenvoudig stand te houden. De bezoekers moesten het vooral hebben van Aaron Mooy en Pascal Gross.

Eindelijk goals
Brighton kwam na ruim een half uur spelen op een terechte voorsprong in het Emirates Stadium. Een corner werd door Arsenal niet weggewerkt, waardoor Adam Webster van dichtbij binnen kon schieten. Joseph Willock kreeg nog voor de rust de grootste kans om gelijk te maken namens Arsenal.

Arsenal wist de schade vijf minuten na de rust te repareren. Een corner van Özil werd verlengd en van dichtbij binnengekopt door Alexandre Lacazette. De Londenaren leken zelfs op 2-1 te komen, maar de goal van David Luiz werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de slotfase kwam Brighton toch weer op voorsprong in, nadat Özil weigerde om Arsenal op voorsprong te zetten. Een voorzet vanaf links van Mooy werd met het hoofd binnengewerkt door Neal Maupay, die onvoldoende gedekt werd door Luiz. Brighton werd vervolgens op de been gehouden door doelman Mathew Ryan.