Anderlecht herpakt zich tegen Moeskroen, maar ziet Kompany uitvallen

05-12-2019 22:40
5

RSC Anderlecht heeft zich herpakt na de nederlaag tegen KV Oostende. De Croky Cup was het grote doel geworden van de Brusselaars, die een goede stap richting de finale hebben gezet. Bij Moeskroen won het met 2-3.

Dat RSC Anderlecht de beker met stip had genoteerd, was duidelijk te merken. De Brusselaars deden er alles aan om die overwinning te pakken, met een furieus begin tot gevolg. Veel druk op de Moeskroen-spelers, stevige tackles en veel drang naar voren.

Helpen deed dat echter niet, de Brusselaars kwamen nog voor het kwartier op achterstand. Met een gelukje en te laag verdedigen van Vincent Kompany kwam de bal tot bij Stipe Perica, die maakte er 1-0 van. Een slechter scenario kon paars-wit zich niet bedenken.

Comeback
Anderlecht gaf zich niet gewonnen en ging op zoek naar die gelijkmaker. Met succes, enkele minuten later stond het al 1-1 na een tikje van Kemar Roofe. De wedstrijd was verre van gespeeld.

Die gelijkmaker zorgde jammer genoeg niet voor flitsend voetbal. Anderlecht en Moeskroen gingen wel op zoek naar dat tweede doelpunt. Franck Boya kreeg één enorme kans voor Moeskroen, Jérémy Doku scoorde de goal voor Anderlecht wél. De Brusselaars dan toch op weg naar de broodnodige winst?

RSC Anderlecht zag vroeg in de tweede helft Vincent Kompany nog uitvallen. De Brusselaars stonden er echter niet te lang bij stil en maakten er via Derrick Luckassen nog 1-3 van. Anderlecht had de winst zo goed als binnen.

Na dat derde doelpunt gaf Moeskroen niet meteen de indruk dat het nog een tweede doelpunt kon maken. Twaalf minuten voor tijd kwam dat er wel. Na slecht uitverdedigen kon Cedric Omoigi profiteren: 2-3.

Het was nog zweten voor Anderlecht, dat plots een Moeskroen vol moed tegenover zich kreeg. Grote kansen kwamen er evenwel, de Brusselaars hielden de rangen alsnog goed dicht. In de allerlaatste minuut kreeg paars-wit zelf nog een strafschop, die werd gemist door Roofe: 2-3 de eindstand.