OFFICIEEL: Everton grijpt in en zet Marco Silva per direct op straat

OFFICIEEL: Everton grijpt in en zet Marco Silva per direct op straat

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 20:20do 05-12-2019 om 20:20

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 20:40do 05-12-2019 om 20:40

Marco Silva is ontslagen door Everton. Silva zat woensdag voor het laatst op de bank bij Everton, dat met 5-2 verloor van Liverpool.

Het ontslag van Silva komt niet uit de lucht vallen. Onder zijn leiding pakte Everton dit seizoen veertien punten uit vijftien wedstrijden. Director of football Marcel Brands sprak onlangs nog uit dat de club op termijn mee moet gaan doen om Champions League-voetbal. Als de stand zo blijft degradeert Everton aan het einde van het seizoen naar het Championship.

Everton heeft het ontslag van Silva nog niet bevestigd, maar vrijwel alle belangrijke Engelse media melden dat de 42-jarige trainer uit Lissabon opzij is gezet. David Moyes werd in de pers al gelinkt aan een terugkeer op Goodison Park. Hij schijnt nu zelfs de topkandidaat te zijn om Silva te vervangen. Silva werd in mei 2018 aangesteld door Everton. Hij volgde interim-trainer Sam Allardyce op. Silva had nog een contract voor anderhalf jaar.

Update: Silva is ontslagen door Everton, zo meldt de club. De Portugees wordt op tijdelijke basis vervangen door assistent-trainer Duncan Ferguson, die aankomende zaterdag op de bank zit wanneer Everton het opneemt tegen Chelsea. De club hoopt zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws