AS Roma verdedigt Smalling na 'Black Friday-incident' en verbant Italiaanse krant

AS Roma verdedigt Smalling na 'Black Friday-incident' en verbant Italiaanse krant

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 19:18do 05-12-2019 om 19:18

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 19:30do 05-12-2019 om 19:30

AS Roma heeft hard uitgehaald naar de Italiaanse krant Corriere dello Sport. Het medium zorgde donderdag voor veel ophef door Roma-verdediger Chris Smalling samen met onze landgenoot Romelu Lukaku op de cover te zetten: 'Black Friday' was de geruchtmakende kop op de voorpagina, als vooruitblik op de vrijdagavondwedstrijd Inter-AS Roma.

De cover riep echter veel internationale verontwaardiging en verbijstering op en is ook bij AS Roma in het verkeerde keelgat geschoten. De Giallorossi hebben besloten om Corriere dello Sport voor de rest van het jaar te boycotten. 'Medewerkers van de krant zullen voorlopig geen toegang meer krijgen tot ons trainingscomplex. Onze spelers zullen ook niet meewerken aan interviews en andere journalistieke activiteiten', laat men weten via een statement. AC Milan heeft zich inmiddels solidair verklaard met de Romeinen. 

Smalling zelf heeft ook gereageerd op de Black Friday-kop van de sportkrant. 'Ik had liever in alle rust toegeleefd naar de belangrijke wedstrijd van morgen (vrijdag, red.). Maar wat hier gebeurd is, is fout', laat de Engelsman weten via Twitter. 'Hopelijk realiseren de verwantwoordelijken zich hoe groot de impact van dit soort daden kan zijn. A big shout out naar AS Roma voor hun support.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws