Entourage Lukaku reageert op ‘Black Friday’-incident: “Ik schaam mij hiervoor”

Entourage Lukaku reageert op ‘Black Friday’-incident: “Ik schaam mij hiervoor”

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 17:44do 05-12-2019 om 17:44

Het artikel van Corriere dello Sport over Romelu Lukaku en en Chris Smalling houdt de gemoederen bezig in Italië. Nu heeft ook makelaar Federico Pastorello tegenover Sky Sports gereageerd op het ‘Black Friday’-incident.

“Als Italiaan schaam ik mij voor een titel zoals deze”, citeert Het Laatste Nieuws.” Romelu is hier erg gevoelig voor. Gelukkig is hij sterk genoeg om hiermee om te gaan. Ook voor andere spelers, die niet zo sterk in hun schoenen staan en minder impact hebben op het racismedebat. Maar Romelu is hier zeker niet blij mee. Racisme is een groot probleem, het zit ingebakken in onze cultuur. Ik kan alleen maar hopen dat de officiële instanties het wat serieuzer nemen.”

Chief Strategy Officer Paul Rogers van AS Roma is milder. “De bedoelingen van de krant waren zeker goed. Maar de titel overschaduwt de anti-racistische boodschap die in het stuk zelf staat. Spijtig genoeg zien we op sociale media dat de meeste surfers de titel al veroordelen nog voor ze het artikel zelf hebben gelezen. Dat zorgt voor nieuw en onnodig ophef in tijden waarin we racisme in het Italiaanse voetbal willen aanpakken.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws