Als ik naar de kern van Anderlecht kijk, zou ik er graag hun problemen bijnemen

"Als ik naar de kern van Anderlecht kijk, zou ik er graag hun problemen bijnemen"

05-12-2019 16:21
8

RSC Anderlecht moet absoluut doorstoten in de Beker van België als het de totale crisis wil vermijden. Een verplaatsing naar Royal Excel Moeskroen blijkt deze jaargang echter geen simpele opgave. Trainer Bernd Hollerbach schat Anderlecht nog steeds hoog in, al durft hij wel al vooruit te kijken.

Bij Anderlecht mag het dan wel vierkant draaien, zelf zit Hollerbach ook met kopzorgen. Zo moet hij enkele belangrijke krachten missen, waaronder Kevin Wimmer en doelman Jean Butez. "Ik heb geen 36 oplossingen op de bank", zucht de Duitser bij Sporza. "Anderlecht heeft zijn problemen, ik heb de mijne met Moeskroen. Als ik naar de kern van Anderlecht kijk, zou ik er graag hun problemen bijnemen."

Hoewel Moeskroen zich dus nog lang niet rijk rekent tegen Anderlecht, durft het stiekem wel al wat verder te kijken. Een flink stuk verder, zelfs. "Op de Heizel een ticket voor Europa bemachtigen, dat doet ons dromen", geeft Hollerbach toe. "We zullen een van onze beste prestaties nodig hebben om Anderlecht te kloppen."

Nu Anderlecht in de competitie een stevig inhaalmanoeuvre zal moeten bovenhalen om Play-Off 1 te bereiken, ligt de focus van de Brusselaars meer dan anders op de beker. Zowel de fans als enkele coryfeeën benadrukken het belang van de bekerpartij in Moeskroen.