Vandevoordt wil ook tegen Cercle in doel: Heel graag, als coach me nodig heeft

Vandevoordt wil ook tegen Cercle in doel: "Heel graag, als coach me nodig heeft"

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 15:45do 05-12-2019 om 15:45

KRC Genk verdween na een strafschoppenserie tegen Royal Antwerp FC uit de Croky Cup. Ondanks de drie tegentreffers in de eerste 120 minuten (3-3) zal dat niet aan Maarten Vandevoordt gelegen hebben. Het zeventienjarige toptalent deed het bij zijn debuut voor Genk zeker naar behoren.

Vandevoordt wordt al enige tijd aangekondigd als een kanjer in wording. "Ik had helemaal geen last van zenuwen", verklaart Vandevoordt zijn bevredigende debuut bij Het Belang van Limburg. "Ik had me voorgehouden om op dezelfde manier te spelen als bij de jeugd. Dat lukte aardig, ik denk niet dat ik me bij de tegengoals veel te verwijten heb. Het zou leuk geweest zijn om mee aan de basis van de kwalificatie te liggen tijdens de penaltyreeks, maar dat is en blijft een loterij."

De hamvraag luidt nu: zal Hannes Wolf Vandevoordt ook dit weekend in doel zetten tegen Cercle Brugge? Zelf is de geboren Truienaar duidelijk. "Heel graag", klinkt het lachend. "Als de coach me nodig heeft, zal ik er staan. Ik voel me daar zeker klaar voor. Maar het is hij die beslist en daar zal ik me zeker bij neerleggen."

Door de langdurige blessure van Danny Vukovic kreeg Gaëtan Coucke in het seizoensbegin zijn kans bij Genk. Coucke, evenzeer een jeugdproduct, begon sterk, maar viel de laatste weken op enkele foutjes te betrappen. Vandevoordt valt zijn collega echter niet af. "Gaëtan betekende een grote steun voor me, hij heeft me voor de match nog enkele tips gegeven. Wij zijn heel goeie vrienden", verzekert hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Voor wie moet Wolf kiezen tegen Cercle?

(187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws