Liverpool-defensie lang niet zo stabiel als vorig jaar: Maakt niet echt uit

Liverpool-defensie lang niet zo stabiel als vorig jaar: "Maakt niet echt uit"

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 15:34do 05-12-2019 om 15:34

Virgil van Dijk ligt niet wakker van het gebrek aan clean sheets met Liverpool. De verdediging van de Premier League-koploper kreeg dit seizoen in twaalf wedstrijden op Anfield telkens minimaal één doelpunt tegen.

Ook in de Merseyside Derby tegen Everton (5-2) moest Van Dijk twee doelpunten toestaan. "Het maakt niet echt uit, maar niemand wil tegengoals krijgen. Ook niet als je de wedstrijd wint", reageert de Liverpool-verdediger the day after in de Engelse media.

"Maar ik ga niet naar bed met de gedachte: Oh shit, we hebben een tegengoal gekregen. Het draait allemaal om het team en winnen", vervolgt de captain van Nederland. "We willen op de best mogelijke manier winnen en het is duidelijk dat we de nul willen houden, maar als we desondanks winnen is iedereen blij."

Van Dijk eindigde maandagavond op de tweede plek in de Ballon d'Or-verkiezing, nipt achter winnaar Lionel Messi. Woensdagavond stond hij weer negentig minuten op het veld in Liverpool. The Reds hebben een voorsprong van liefst twaalf punten op regerend landskampioen Manchester City.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws