Opdracht is aartsmoeilijk: Ik geef Anderlecht nog 25 procent kans op Play-Off 1

Opdracht is aartsmoeilijk: "Ik geef Anderlecht nog 25 procent kans op Play-Off 1"

05-12-2019 15:01 Laatste update: 15:23
11

Een sleutelduel in het seizoen van RSC Anderlecht, zo wordt de bekerverplaatsing naar Royal Excel Moeskroen omschreven. Door de zwakke prestaties in de Jupiler Pro League zet paars-wit voor één keer alles op de Croky Cup. Gille Van Binst begrijpt die keuze, want Play-Off 1 halen ziet hij moeilijk gebeuren.

"Ik zie het somber in", zucht de oud-speler van Anderlecht bij Het Nieuwsblad. "Ze hebben geen andere keuze dan voor de winterstop twaalf op twaalf te pakken, anders dreigt een revolutie. Maar het programma is zwaar", verwijst Van Binst naar tegenstanders Sporting Charleroi Charleroi, Standard Luik, KRC Genk en Royal Antwerp FC. "De kans dat ze nog vijf ploegen bijbenen lijkt me klein. Genk zal er ook wel beginnen door te komen. Ik geef Anderlecht nog 25 procent kans op Play-off 1."

En dus richt Anderlecht haar pijlen meer dan ooit op de Beker van België. "De Beker wordt heel belangrijk", weet Van Binst. "Je kan met vijf goeie wedstrijden Europa ingaan. En het moet, want twee jaar op rij geen Europees voetbal voor Anderlecht, dat zou een ramp zijn. Ik acht ze niet kansloos, maar de moeilijkste match wordt volgens mij meteen de eerste, omdat ze met een ei in hun broek spelen na de afgang in Oostende." De fans van Anderlecht reizen alvast massaal af naar Moeskroen.