'Arsenal verrast en denkt in zoektocht naar nieuwe manager aan clublegende'

'Arsenal verrast en denkt in zoektocht naar nieuwe manager aan clublegende'

05-12-2019 14:28

Arsenal heeft Patrick Vieira op de korrel als opvolger van Unai Emery. Dat meldt Nice-Matin. Vieira is sinds de zomer van 2018 trainer van OGC Nice.

Emery werd afgelopen week op straat gezet en stelde assistent Freddie Ljungberg aan als interim-manager. De grote favoriet van de Arsenal-leiding om het roer over te nemen in het Emirates Stadium is echter Vieira. Tussen 1996 en 2005 maakte de oud-middenvelder furore bij The Gunners.

Vieira buigt zich volgens Nice-Matin over de belangstelling van zijn oude club. Bij Nice staat de 43-jarige Fransman onder contract tot de zomer van 2021 en hij zou het uitstekend naar zijn zin hebben, ondanks het feit dat de resultaten tegenvallen en de kritiek op zijn functioneren groeit. Nice staat na zestien speelronden op de veertiende plek in de Ligue 1.

Dat Vieira naar verluidt de belangrijkste kandidaat is om Emery op te volgen, is een verrassing. De Premier League-club werd de laatste dagen vooral gelinkt aan Marcelino, Brendan Rodgers Mikel Arteta, Massimiliano Allegri, Carlo Ancelotti én Erik ten Hag.