‘Kompany wil met Doku doen wat Guardiola deed met Sterling’

‘Kompany wil met Doku doen wat Guardiola deed met Sterling’

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 12:49do 05-12-2019 om 12:49

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 13:05do 05-12-2019 om 13:05

Jeremy Doku was één van de weinige lichtpunten bij Anderlecht afgelopen weekend. Zijn aanvoerder Vincent Kompany heeft grote ambities met de pijlsnelle aanvaller.

Doku staat al een tijdje te boek als een gigantisch talent. De 17-jarige aanvaller debuteerde onder Hein Vanhaezebrouck maar kwam daarna slechts sporadisch aan speelminuten. Doku zou naar verluidt moeilijk te managen zijn en werd na zijn debuut te overmoedig. "Op training raapte hij met grote tegenzin de kegeltjes op, hij vond dan niet meer bij zijn statuut passen", vertellen bronnen binnenin de jeugdacademie aan Het Nieuwsblad.

De jonge Doku kwam echter tot inzicht en paste zich aan. Het was het niemand minder dan Romelu Lukaku die Doku met de voetjes terug op de grond zette. Lukaku volgde de jeugdwedstrijden van Anderlecht en wou graag met de aanvaller spreken. Wat er precies is gezegd bleef geheim, maar hij zou Doku enkele tips gegeven hebben die hem harder motiveerde.

Ook Vincent Kompany zag het potentieel in Doku. Onder zijn bewind mocht de aanvaller enkele keren aan een competitiewedstrijd beginnen. Hij verloor echter al snel zijn basisplaats. "Als je tien keer een tegenstander in de wind zet maar dan wel telkens een foute pass geeft zijn die dribbels snel vergeten", had Thomas Chatelle daarover te vertellen.

Doku vloog dus weer uit de ploeg en had daar moeite mee. Anderlecht gaf zijn talentvolle aanvaller geen toestemming om dit jaar met de media te praten om hem tegen zichzelf te beschermen.

Kompany gelooft echter sterk in zijn capaciteiten en wil de ruwe diamant slijpen. Naar verluidt heeft hij het zelfde traject voor ogen dat zijn voormalige ploegmaat Raheem Sterling aflegde. Ook hij liep in de begindagen van zijn carrière als een kip zonder hoofd over het veld. Pep Guardiola maakte van hem uiteindelijk een machine. Kompany is ervan overtuigd dat hij iets soortgelijks kan realiseren met Doku. Misschien was die wedstrijd tegen Oostende het beginpunt. Het zou alvast mooi zijn voor het Belgische voetbal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Zal Doku helemaal doorbreken bij Anderlecht?

(775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws