Oostende was gewaarschuwd: Mignolet legt indrukwekkende cijfers voor

Oostende was gewaarschuwd: Mignolet legt indrukwekkende cijfers voor

05-12-2019 11:45 Laatste update: 13:10
14

Simon Mignolet was de held van de avond bij Club Brugge. De doelman stopte twee penalty’s van Oostende en zorgde zo mee voor de kwalificatie. Mignolet was echter niet aan zijn proefstuk toe.

De Limburger heeft stilaan een stevige reputatie opgebouwd als het op strafschoppen aankomt. Afgaand op de uitgebreide database van de gespecialiseerde website Transfermarkt.com, stopte Mignolet maar liefst twaalf strafschoppen in zijn carrière.

Zijn indrukwekkende lijst begon in de zomer van 2009 op het veld van Standard. Mignolet voetbalde nog voor STVV en hield collega Rode Duivel Axel Witsel van een penaltydoelpunt. Ook in de Premier League slaagde Mignolet erin om strafschoppen te stoppen. Zo stopte hij drie strafschoppen in loondienst van Sunderland.

Bij Liverpool slaagde Mignolet er in om op zijn debuut een strafschop te stoppen. Zijn redding veroverde niet alleen de harten van de Liverpool supporters maar leverde zijn ploeg ook de drie punten op. Een van zijn laatste kunstjes in Britse loondienst toverde hij in seizoen 2017/18 uit zijn handschoenen. Mignolet stopte een belangrijke penalty in de Champions League kwalificatiewedstrijd tegen Hoffenheim. Zijn ploeg zou uiteindelijk nog helemaal tot in de finale geraken.

Dit seizoen kon Mignolet nog geen strafschoppen pakken in de Jupiler Pro League. De tegenstanders zijn echter gewaarschuwd. Van de 46 strafschoppen die op het doel van Mignolet werden getrapt stopte hij er twaalf. Oftewel, Mignolet stop iets meer dan 25% van de strafschoppen die op zijn weg komen. Een indrukwekkend cijfer, dat zal Oostende nu ook geweten hebben.