Kompany speelt tegen ex-ploegmaat: Hij is verrast door mijn prestaties

Kompany speelt tegen ex-ploegmaat: "Hij is verrast door mijn prestaties"

05-12-2019 10:45
7

Anderlecht moet donderdagavond presteren in de Croky Cup. Op het veld van Moeskroen wacht een lastige wedstrijd, zeker omdat Aleix Garcia extra gemotiveerd is.

Garcia speelde bij Manchester City samen met Kompany en had onlangs nog contact met hem. "Toen Kompany terugkeerde naar City voor zijn afscheidsmatch, zat ik samen met hem op het vliegtuig. Ik keerde toen even terug naar Manchester voor een medische check-up. We hebben tijdens de vlucht over mijn situatie gesproken, ja. Ik ken hem heel goed, net als Philippe Sandler en Samir Nasri, natuurlijk", aldus Garcia bij Het Nieuwsblad.

Kompany wist niet dat Garcia voor Moeskroen ging kiezen. "We hadden wel even contact in de zomer, maar op dat moment was ik niet het soort speler naar wie Kompany op zoek was. Kompany was eigenlijk echt best verrast door mijn prestaties tot nu. Hij kent mij eerder als een behoudende, verdedigende middenvelder, maar bij Moeskroen speel ik wat hoger, wat resulteerde in die vier doelpunten. Maar het mag gerust nog iets meer zijn."

Garcia is alvast tevreden met zijn transfer naar Moeskroen. "Het klopt dat de Jupiler Pro League een uitstekende fysieke leerschool is. Het gaat er niet zo stevig toe als in de Premier League, maar toch potiger dan in La Liga. Dat is interessant voor een jonge speler die zich nog moet ontwikkelen qua duelkracht, zoals ik. Bovendien is het voetbal in België tactischer dan de meesten denken. De ambitie voor dit seizoen? Ik wil Moeskroen naar de top zes loodsen en naar Europa gaan."