'Bij Barcelona was racisme en oorlog tussen Catalaanse en Nederlandse spelers'

'Bij Barcelona was racisme en oorlog tussen Catalaanse en Nederlandse spelers'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 09:23do 05-12-2019 om 09:23

Emmanuel Petit kijkt niet met een goed gevoel terug op zijn periode bij FC Barcelona. De Fransman verruilde Arsenal in de zomer van 2000 samen met Marc Overmars voor de Catalanen, maar na één seizoen vertrok hij alweer naar Chelsea.

Petit werd mede door blessures geen succes in Camp Nou, maar hij herinnert zich zijn periode in Barcelona vooral om andere redenen. "Ik heb daar in de kleedkamer racisme meegemaakt. Dat komt misschien als een schok, maar van tijd tot tijd was het zo. Bij sommige spelers was er vaker sprake van dan bij anderen", zegt de voormalig middenvelder tegen RMC Sport.

De 63-voudig Frans international was verrast door de sterke nationalistische gevoelens van sommige teamgenoten. "Nationalisme ligt dicht bij racisme. De Catalaanse spelers zeiden bij mijn binnenkomst dat ik Catalaans moest leren en geen Spaans. Ik reageerde door te zeggen dat we ons toch echt in Spanje bevonden, maar zij zeiden dat het Catalonië was. Ik werd dat gauw zat."

"Ik kwam eigenlijk ook op een verkeerd moment binnen", vervolgt Petit, die nog een opvallende onthulling doet. "In de kleedkamer was een oorlog gaande tussen Catalaanse spelers en Nederlandse spelers." Met Michael Reiziger, Frank de Boer, Phillip Cocu, Boudewijn Zenden, Patrick Kluivert en Overmars waren dat seizoen zes Nederlanders bij Barça actief.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws