'Everton ontslaat Silva na zeperd tegen Liverpool: opvolger staat al klaar'

'Everton ontslaat Silva na zeperd tegen Liverpool: opvolger staat al klaar'

05-12-2019 08:40

Marco Silva staat op het punt om ontslagen te worden door Everton. Dat melden de toonaangevende Britse media, waaronder Sky Sports en The Guardian. The Toffees gingen woensdag met 5-2 onderuit in de stadsderby tegen Liverpool.

Everton is door de kansloze nederlaag op Anfield afgegleden naar de achttiende plaats in de Premier League. Dat betekent aan het einde van de rit degradatie en dus vreest Farhad Moshiri dat zijn investeringen de afgelopen jaren voor niets zijn geweest. Met competitieduels met Chelsea, Manchester United en Arsenal voor de boeg lijkt de clubleiding in te grijpen.

Eigenaar Moshiri, director of football Marcel Brands en de overige bestuursleden spraken de afgelopen weken al meermaals over de opvolging Silva. Bournemouth-manager Eddie Howe geldt als kandidaat, maar David Moyes is de topfavoriet. De Schot werkte tussen 2002 en 2013 al met veel succes op Goodison Park. Sinds zijn vertrek bij West Ham United in 2018 is hij clubloos.

Silva staat sinds vorig jaar aan het roer bij Everton, nadat hij eerder werkzaam was bij Watford. De 42-jarige Portugees leidde The Toffees vorig jaar naar de achtste plek, waarmee naast Europees voetbal werd gegrepen. Dit seizoen verloopt desastreus met veertien punten uit vijftien wedstrijden.