Corriere dello Sport pakt uit met Lukaku op de cover: 'Black Friday'

Corriere dello Sport pakt uit met Lukaku op de cover: 'Black Friday'

05-12-2019 07:14
5

Romelu Lukaku is hot in Italië. Onze landgenoot was dit seizoen al meer dan één keer belangrijk voor Inter. Vrijdag speelt Lukaku met Inter tegen AS Roma. Samen met Chris Smalling siert de Rode Duivel dan ook de cover van Corriere dello Sport. De krant pakt uit met de bijzondere kop: 'Black Friday'.

Lukaku en Smalling speelden vorig seizoen nog samen bij Manchester United. De Engelse club rekende dit seizoen niet meer op het duo en liet ze naar Italië gaan. Daar doen de aanvaller en de verdediger het meer dan uitstekend. In de Serie A trof Lukaku al tien keer raak in veertien duels. Mede hierdoor staat Inter aan de leiding in Italië. AS Roma is ook goed bezig. Met een sterke Smalling in de gelederen vinden we de Romeinen terug op plaats vijf in de stand met negen punten minder dan de leider.

Indien AS Roma nog een rol van betekenis wil spelen in de titelstrijd moet het vrijdag gaan winnen bij Inter. Volgens Corriere dello Sport zijn Lukaku en Smalling dé uithangborden van hun club. De krant legt dan ook uit waarom voor de titel Black Friday koos. 'Beide spelers namen een sterke positie in tegen racisme. Ze zijn het symbool van de wederopstanding van hun teams. In vergelijking met vorig jaar haalden de ploegen meer punten en ze willen hun spelers niet kwijt.

Inter nam Lukaku afgelopen zomer definitief over van Manchester United. Het belaalde daarvoor naar verluidt 75 miljoen euro. Smalling daarentegen is nog atijd eigendom van Manchester United. AS Roma huurt de verdediger tot het einde van het seizoen van de Engelsen.