'Teleurgestelde' Clement: Ik heb mij tijdens de rust kwaad gemaakt

'Teleurgestelde' Clement: "Ik heb mij tijdens de rust kwaad gemaakt"

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 07:00do 05-12-2019 om 07:00

Club Brugge heeft zonder veel overschot de kwartfinales van de Beker van België bereikt. Tegen KV Oostende had het strafschoppen nodig. Na de match was Philippe Clement kritisch voor zijn groep.

Na drie minuten kwam Club Brugge aan de kust al op achterstand. Dankzij een doelpunt van Krepin Diatta na de pauze sleepte Club Brugge alsnog verlengingen en strafschoppen uit de brand. In de penaltyreeks trok Blauw-Zwart aan het langste eind, maar dat veranderde de kijk van Clement op de match niet. "Het was een frustrerende avond. In de eerste helft was ik teleurgesteld in mijn groep. Ze stonden niet met de juiste mentaliteit op het veld", aldus Clement bij Q2.

Daarna ging de trainer van Clement verder. "De spelers hadden niet de juiste snelheid, niet het juiste engagement, onvoldoende strijd. Er was te veel zelfvertrouwen in de groep. Misschien kwam dat voort uit de voorbije maanden met heel veel successen. Vandaag was het te weinig. Ik heb mij tijdens de rust wel kwaad gemaakt. In de tweede helft heb ik wel een hele goede reactie gezien. Je geeft Oostende veel energie. Je laat ze meteen scoren, bij misschien hun enige kans van de wedstrijd."

Naast Club Brugge wisten ook Royal, Antwerp FC, Zulte Waregem, KV Kortrijk, Standard, Union en Charleroi zich al te plaatsen voor de kwartfinales van de Beker van België. Donderdag maken Royal Excem Moeskroen en RSC Anderlecht onderling uit wie het zevental gaat vervoegen in de volgende ronde van de Croky Cup.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Was de kwalificatie van Club Brugge verdiend?

(218 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws