Liverpool vaagt Everton weg in Merseyside Derby en blijft soeverein in Engeland

04-12-2019 23:18 Laatste update: 23:00

Liverpool is nog steeds ongenaakbaar in de Premier League. The Reds legden woensdagavond een wervelende eerste helft op de mat in de Merseyside Derby tegen Everton en hebben ook na vijftien speelrondes slechts (!) twee verliespunten.

Voor rust moest er al zes keer een beroep worden gedaan op de stadionspeaker: Liverpool overdonderde de stadgenoot keer op keer in de omschakeling, maar moest zelf ook twee tegendoelpunten toestaan. Nadat Everton een corner mocht nemen, zette Liverpool aan voor een verschroeiende counter met Divock Origi als eindstation: 1-0.

Sadio Mané gaf met uiterste precisie de beslissende pass en deed even later precies hetzelfde bij Xherdan Shaqiri: 2-0. The Toffees toonden echter karakter en kwamen terug in de wedstrijd: Michael Keane kreeg een voorzet van Alex Iwobi mee en passeerde Adrián, de vervanger van de geschorste doelman Alisson.

Liverpool zette de turbo echter aan en scoorde voor rust nog eens twee keer: Origi ging vakkundig om met een fraaie lange bal van Dejan Lovren en Mané schoot de bal in de verre hoek na een indrukwekkende rush van Trent Alexander-Arnold. Het slotakkoord van de adembenemende eerste helft was voor Richarlison, die Alisson in de extra tijd verschalkte met een geplaatste kopbal: 4-2.

Na rust leken de doelpunten echter op. Richarlison mocht nog ruiken aan een tweede treffer en Mané en Moise Kean verzuimden beiden om een opgelegde kans tot doelpunt te promoveren. Georginio Wijnaldum zorgde uiteindelijk alsnog voor een gepast slotakkoord. Liverpool mag zich nu opmaken voor enkele belangrijke weken. Op dinsdag 10 december moet het tegen FC Salzburg Champions League-overwintering veiligstellen: na het WK voor clubteams wacht op Boxing Day een confrontatie met naaste belager Leicester City.