Mignolet brengt Club Brugge naar kwartfinales na twee strafschopreddingen

Mignolet brengt Club Brugge naar kwartfinales na twee strafschopreddingen

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 22:19wo 04-12-2019 om 22:19

Laatste update: woensdag 4 december 2019 om 23:08wo 04-12-2019 om 23:08

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Makkelijk had het het niet. Op bezoek bij KV Oostende had het strafschoppen nodig om te winnen.

KV Oostende zit boordevol vertrouwen, dat werd ook snel duidelijk tegen Club Brugge. Na nog geen vier minuten voetballen kwam het al op voorsprong na slecht verdedigen achterin bij Club Brugge. Idrissa Sylla bracht de thuisploeg verrassend op voorsprong.

Club Brugge moest op zoek naar die gelijkmaker en ging met een pak mensen in de aanval. Dat zorgde ook voor ruimte achterin, waar KVO enkele keren bijna kon van profiteren. Het kwam echter een alerte Simon Mignolet tegen.

De bezoekers namen het voortouw, maar raakten maar niet door de Oostendse defensie. Ook de ingreep van Philippe Clement met de komst van Charles De Ketelaere zorgde voor de rust niet voor beterschap.

Kraken, uiteindelijk breken
Een nieuwe helft, een nieuwe kans voor Club Brugge op de gelijkmaker. KVO liet de Bruggelingen ook meer ruimte en mogelijkheden om tot kansen te komen. De thuisploeg kreeg het ook bijzonder moeilijk met de aanvalsgolven van Club Brugge, al bleef het wachten op die gelijkmaker van Blauw-Zwart.

KV Oostende leek op weg naar een stunt, maar twintig minuten voor tijd kon Club Brugge dan toch vieren. Krépin Diatta bracht de Bruggelingen langszij. Voor KVO dreigde het nog een zwaar eind van de partij te gaan worden. Makkelijker werd het niet na een domme tweede gele en dus rode kaart voor Yaya Sané.

Dat uitte zich ook in één grote kans voor Club Brugge, met Simon Deli die op de lat kopte. Doelpunten vielen er voor het einde van de wedstrijd niet meer. Verlengingen moesten over de winnaar beslissen.

Verlengingen en strafschoppen
De eerste helft van de verlengingen kregen we eenzelfde spelbeeld. Balbezit voor Club Brugge, (kleine) kansen voor Club Brugge, maar geen doelpunten. Voor KVO was het zwoegen om te overleven.

Ook in de tweede helft kregen we geen doelpunten te zien, ondanks kansen voor Club Brugge. Het waren de strafschoppen die voor de winnaar moesten zorgen.

In die strafschoppen ontpopte Simon Mignolet zich tot de held van Club Brugge. De doelman stond erom bekend een strafschoppenspecialist te zijn en bewees dat ook. Hij pakte de eerste strafschop van Neto en de vierde van Logan Ndenbe. Bij Club Brugge werd er geen enkele strafschop gemist, waardoor Club Brugge zich heeft geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws