Vanhaezebrouck spaart kritiek voor Anderlecht niet: Het is echt shocking

Vanhaezebrouck spaart kritiek voor Anderlecht niet: "Het is echt shocking"

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 23:47wo 04-12-2019 om 23:47

Vincent Kompany keerde afgelopen weekend terug bij RSC Anderlecht. Dat zorgde meteen voor een verlies en ook opnieuw een andere tactiek. Dat zag ook Hein Vanhaezebrouck. Volgens hem heeft Kompany dan ook nog steeds het meeste macht bij paars-wit.

"Toen Kompany niet meespeelde of -trainde, kon Vercauteren nog zijn eigen – realistischere en efficiëntere – accenten leggen. Maar op Oostende voetbalde Anderlecht weer zoals Kompany het wil. Traag balbezit achterin, risicovol uitverdedigen in de kleine rechthoek…: we zijn terug bij af", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Volgens hem heeft de terugkeer van Kompany zelfs voor problemen gezorgd. "Het is onduidelijkheid troef, want terwijl Kompany zegt na de match dat er maar één weg is, zegt Vercauteren in de perszaal dat ze niet altíjd moeten vasthouden aan die principes. Als jonge speler zou je voor minder gaan twijfelen", geeft de ex-trainer van Anderlecht aan.

Shocking
"Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat het opnieuw zo slecht kon zijn als tegen Kortrijk en Oostende, qua punten momenteel de twee slechtst scorende ploegen van de competitie. De realiteit is echt shocking. Ik mag dat zeggen, vind ik, want er is door de aanwezigheid van een figuur als Kompany al heel veel verbloemd", besluit Vanhaezebrouck.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws