Croky Cup: Kortrijk buigt achterstand om, geen problemen voor Essevee en Standard

04-12-2019 21:50 Laatste update: 23:10
1

In de zestiende finales van de Croky Cup kregen we op woensdag heel wat partijen op het programma. VoetbalPrimeur stelt voor u een overzicht samen van de partijen van 20u.

Kortrijk – Eupen
Dat Kortrijk in een sukkelstraatje zit, werd ook al snel duidelijk. Na amper vijftien minuten voetballen kwam het al op achterstand na een doelpunt van Marreh. Geen Al te beste start voor Yves Vanderhaeghe en zijn mannen.

Na de pauze kwam KV Kortrijk scherper voor de dag en kreeg het ook enkele kansen. Dat zorfde ook voor doelpunten, meervoud. In minder dan twee minuten wist KVK de achterstand om te buigen. Eerste scoorde Mboyo vanop de stip, daarna werd het 2-1 na een eigen doelpunt van Ezatolahi.

Zulte Waregem – STVV
STVV kreeg afgelopen weekend dan wel een vertrouwensboost, maar dat hielp niet tegen Essevee. Na nog geen twintig minuten voetballen kwam het al op achterstand na een doelpunt van Omar Govea.

Op het uur was het ook boeken toe voor STVV. Met zijn tweede van de avond maakte Govea er 2-0 van. Niet genoeg voor Essevee, dat twintig minuten voor tijd voor de 3-0 eindstand zorgde via Gianni Bruno.

Standard – RUS Rebecq
De amateurs van RUS Rebecq toonden geen angst voor de Rouches en deden aanvankelijk goed mee met Standard. Dat duurde echter nog geen helft. Halfweg de eerste helft opende Aleksander Boljevic tegen de gang van het spel in de thuisploeg op voorsprong. RUS Rebecq kwam zelfs nog goed weg toen enkele minuten later Duje Cop een strafschop miste voor Standard.

Standard kende weinig moeite met de bezoekers en maakte ook amper aanstalten op die dubbele voorsprong. Op het uur was het dan toch zover. Duje Cup maakte er 2-0 van. Collins Fai kon uiteindelijk nog voor de 3-0 eindstand zorgen.

Union – KVC Westerlo
De eerste helft tussen beide ploegen had weinig om over naar huis te schrijven. Zowel Union als Westerlo leken wat angstig om te aanvallend voor de dag te komen. We kregen dan ook een bijzonder lange studieronde, met geen doelpunten in de eerste 45 minuten.

Ook de tweede helft zorgde niet voor beterschap. Amper kansen, geen doelpunten en een 0-0 gelijkspel als gevolg. De verlengingen moeten voor uitsluitsel zorgen.

In de verlengingen kregen we geen doelpunten, waardoor strafschoppen uiteindelijk uitmaakte wie de winnaar ging worden. Dat werd Union, dat met 4-1 de strafschoppenreeks won.