Mbokani krijgt lof van zijn ex-coach: Dat zou schitterende bekroning zijn

Mbokani krijgt lof van zijn ex-coach: "Dat zou schitterende bekroning zijn"

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 18:00wo 04-12-2019 om 18:00

Laatste update: woensdag 4 december 2019 om 18:00wo 04-12-2019 om 18:00

Dieumerci Mbokani staat er op zijn 34ste nog steeds bij Antwerp. Dat ziet ook Ariel Jacobs, die hem bij Anderlecht onder zijn hoede heeft gehad. Hij heeft duidelijk veel respect voor de Congolees.

Jacobs houdt nog altijd contact met zijn voormalige sterspeler. "Ik wens Dieu nog altijd proficiat als hij scoort. Zo goed als wekelijks dus", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Het zou me plezieren als hij de oudste topschutter wordt. Hij heeft niet vaak de juiste keuzes gemaakt in zijn carrière. Het zou nu een schitterende bekroning zijn."

Jacobs vindt Mbokani zelfs beter dan tien jaar geleden. "De leeftijd speelt mee, maar wat hij nog betekent voor Antwerp... De lange inspanningen zijn veranderd in de korte, maar dat loont ook voor Antwerp. Bij Anderlecht ontbrak de efficiëntie nog weleens, maar dat is ondertussen wel opgelost."

Mbokani was van coach Laszlo Bölöni zelfs af en toe een training overslaan. "Het is en blijft een heikel punt. Als je dat bij iemand jonger toelaat, dat kan niet. Bij Dieu is het rendement hoog en dan kan je dat eens toestaan. Zijn ploegmaats zullen er ook niet over spreken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Mbokani de beste spits van België?

(648 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws