UPDATE: Wilmots spreekt Iraanse pers tegen: 'Geen akkoord'

UPDATE: Wilmots spreekt Iraanse pers tegen: 'Geen akkoord'

04-12-2019 16:06 Laatste update: 05-12-2019 08:10
1

Marc Wilmots zou niet langer meer de bondscoach van Iran zijn. De voorbije weken kwam er heel wat ruis op de relatie tussen beide partijen. Wilmots reageerde zelf nog op die insinuaties, maar nu zou het doek gevallen zijn.

Volgens Hatam Shiralizadeh, een erkend sportjournalist uit Iran, hebben Wilmots en de Iraanse voetbalbond een onderlinge overeenkomst gevonden over het einde van het contract van de bondscoach. Die gesprekken zouden gevoerd zijn in Istanbul. De FFIRI, de Iraanse voetbalbond is dat, moet het nieuws wel nog bevestigen.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Iran nog verder zou gaan met Wilmots. Nochtans staat de voormalige bondscoach van de Rode Duivels pas sinds begin deze zomer aan het roer van de grootmacht uit het Midden-Oosten. Na mindere resultaten en financiële twistpunten werd het water tussen beide kampen echter te diep om verder te werken.

Update: Via Twitter reageerde Wilmots op de verhalen uit de Iraanse pers. 'In tegenstelling tot er wat geschreven werd, is er nog geen akkoord met de voetbalbond van Iran. Er is geen minnelijke schikking getroffen. We zijn nog wel op zoek naar een akkoord, nadar Iran haar verplichtingen niet is nagekomen. Het dossier ligt nu bij mijn advocaten. Daarom ga ik vanaf nu niet meer reageren.'