Tevredenheid overheerst na Genkse exit in beker: Hier kunnen we op bouwen

Tevredenheid overheerst na Genkse exit in beker: "Hier kunnen we op bouwen"

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 15:51wo 04-12-2019 om 15:51

KRC Genk lijkt begin december al op alle fronten uitgespeeld. In de Jupiler Pro League is Play-Off 1 momenteel ver weg, laat staan dat het daar een rol van betekenis in zou kunnen spelen. Europees werd het al uitgeschakeld en in de Croky Cup bleek Royal Antwerp FC dinsdagavond te sterk na strafschoppen. Toch was men bij Genk niet ontevreden.

De Limburgers kunnen nu al weken geen wedstrijd meer winnen, maar op bezoek bij Antwerp toonden ze wél de grinta die vaak ontbreekt. Na 120 minuten stond het 3-3, uiteindelijk trok Genk aan het kortste eind in de strafschoppenserie. "Voor de toeschouwers was het een opwindend schouwspel van begin tot eind", reageerde Joakim Maehle bij Sporza.

"Ik denk dat Genk vandaag een goeie prestatie neerzette", blijft Maehle positief. "De penalty's zijn altijd een loterij. We toonden een goeie mentaliteit bij de achterstand en konden twee keer terugkomen in de match. Die mentaliteit moeten we meenemen naar de toekomst. Hier kunnen we op bouwen."

Als Genk nog in Play-Off 1 wil geraken, zal het stilaan enkele zeges moeten pakken. In 2019 krijgt het daar zeker nog de kans toe, want de tegenstand valt behoorlijk mee. In de laatste vier competitieduels van dit jaar ontmoet Genk Cercle Brugge, Waasland-Beveren en KAS Eupen, drie degradatiekandidaten, en het eveneens zwalpende RSC Anderlecht. De Limburgers hebben nu 21 punten, dat zijn er zeven minder dan het huidige nummer zeven, Zulte Waregem.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws