Standard krijgt amateurs over de vloer: Wij hebben 200 keer minder budget!

Standard krijgt amateurs over de vloer: "Wij hebben 200 keer minder budget!"

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 15:34wo 04-12-2019 om 15:34

De vreemde eend in de bijt in de 1/8e finales van de Croky Cup is zonder enige twijfel RUS Rebecquoise. De Waals-Brabanders schakelden in de vorige ronde Cercle Brugge uit en mogen nu richting het grote Sclessin voor een historisch duel met Standard Luik. Dat doet iedereen dromen bij de amateurclub.

"Cercle was de kers op de taart, maar die kers is alleen nog maar groter geworden", omschrijft sportief directeur Matthew Verhaeren bij Sporza het gevoel bij Rebecquoise. "We hebben voor de grap eens gekeken naar de budgetten. Wij hebben 200 keer minder budget dan Standard, om maar een idee te geven tussen Standard en Rebecquoise."

De ploeg uit de Tweede Amateurklasse kan ook financieel profiteren van het knappe bekerparcours. Zo bracht het gepersonaliseerde sjaals op de markt. "We zijn begonnen met 200 exemplaren, dan hebben we uitgebreid naar 400. Omdat het zo'n succes was, zijn er uiteindelijk 600 verkocht. Het wordt een historische avond", aldus medewerker Laurent Simon.

Scouting
Ook sportief hoopt de club Rebecq natuurlijk hoge toppen te scheren tegen Standard. Michel Preud'homme neemt de tegenstander alvast serieus, zo blijkt. "We weten dat Preud'homme ons twee keer is komen bekijken, ik denk dat hij gezien heeft dat we verdedigend heel sterk zijn", weet Andrew De Reymaker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoeveel procent kans geef jij Rebecquoise om door te stoten?

(163 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws