Mignolet wil stijgende lijn aanhouden met Club Brugge: “Dat is de volgende stap”

Mignolet wil stijgende lijn aanhouden met Club Brugge: “Dat is de volgende stap”

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 13:46wo 04-12-2019 om 13:46

Simon Mignolet geniet bij Club Brugge. De sluitpost wil de stijgende lijn met Blauw-Zwart aanhouden. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Mignolet zich uit over de ambities van Club Brugge.

De kans is groot dat er volgend seizoen weer enkele sterkhouders zullen vertrekken. “Je moet inderdaad uitgaan van het scenario dat er volgende zomer opnieuw een aantal jongens vertrekken. Hopelijk, want dat is uiteindelijk waarom Club Brugge kan blijven bestaan en ook een gegeven waarin de club zal voorzien.”

Club Brugge staat verder dan de rest. “Ik denk ook dat Club Brugge verder staat dan de rest omdat hier de voorbije jaren de juiste beslissingen zijn genomen. Rationeel. Het is business, voetbal. Kijk maar naar de evolutie, het ís nu al efficiënter dan vorig jaar. Drie jaar geleden was het in deze groep onmogelijk geweest voor Club Brugge om een kans te maken. Nu zijn we wél competitief en die stijgende lijn wil men hier aanhouden.”

“Waarbij ik direct zeg: om die continuïteit aan te houden, moet je elk jaar op dat niveau actief zijn”, gaat Mignolet verder. “Daarom is die Belgische competitie zo belangrijk. Om elk jaar die progressie te tonen in de Champions League, moet je het elke week in de competitie opbrengen. Dat doen we op dit moment, maar straks, in de play-offs, moeten we dat ook bewijzen. Dat is de volgende stap.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws