Berge wil optimistisch blijven na uitschakeling Genk: Komen hier sterker uit

Berge wil optimistisch blijven na uitschakeling Genk: "Komen hier sterker uit"

04-12-2019 12:01
4

KRC Genk kreeg dinsdag een nieuwe klap te verwerken. Na de uitschakeling in Europa zit nu ook het bekeravontuur erop voor de Limburgers. Het ging onderuit tegen Antwerp FC. Toch wil Sander Berge optimistisch blijven.

De middenvelder zag ook goede dingen in het verlies na strafschoppen tegen Antwerp. "We knokten twee keer terug. Op het eind kon het alle kanten uit met kansen aan beide zijden", gaf hij aan bij Sporza.

Dat stemt hem ook optimistisch. "Mentaal waren we sterk, dat is ook nodig als je naar hier komt. Het was weer een vol huis. Ik moet toegeven dat dit een geweldige plek is om te voetballen", klonk het.

Volgens hem kan dat ook nog punten gaan opleveren. "We kijken vooruit. We hebben een mooie kalender tot Kersmis (met Cercle, Waasland-Beveren en Anderlecht, red) en moeten beginnen punten te rapen. Elke match worden we beter en onze wedstrijd van dinsdag toont ons potentieel. Ik ben er zeker van dat sterk zullen terugkeren in de competitie", besluit hij.

In de strijd om Play-Off 1 moet Genk nog flink wat punten sprokkelen. Het staat momenteel op een negende plek, met 21 punten uit zestien wedstrijden. Zulte Waregem (de nummer zes) heeft na zeventien partijen 28 punten weten te pakken.