De voorganger spreekt: “Voor Tau is Club Brugge de ideale tussenstap”

De voorganger spreekt: “Voor Tau is Club Brugge de ideale tussenstap”

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 22:24di 03-12-2019 om 22:24

Zuid-Afrika heeft Club Brugge momenteel heel wat fans. Dat heeft alles te maken met Percy Tau. Lang voor Tau in het Jan Breydelstadion speelde, was er een andere Zuid-Afrikaan die voor Club Brugge speelde, Elrio van Heerden. Bij sabcnews laat hij zich uit over onder meer Tau en Club Brugge.

"Ik heb Club Brugge dit seizoen al een paar keer zien spelen. Ze doen het doen het goed. Tau zit er op zijn plaats. Het is een goede ploeg en een goede competitie. Voor Tau is Club Brugge de ideale tussenstap naar een nog hoger aangeschreven competitie. Bij Club Brugge ben je elk seizoen 99 procent zeker van Europees voetbal. Bij Club Brugge zijn de supporters ook goed. Het is een erg aangename club."

Volgens Van Heerden opent Tau de deur voor andere Zuid-Afrikanen om in België te komen spelen. "De Jupiler Pro League is een goede competitie om je als talent te ontwikkelen. Je kunt er week in, week uit spelen. Je kunt ook nog eens spelen in de Europa League of in de Champions League. Ik raad spelers aan om eerst in België te gaan spelen alvorens je te richten op de Europese top."

Club Brugge huurt Tau dit seizoen van Brighton & Hove Albion. De Zuid-Afrikaan kwam dit seizoen in alle competities achttien keer uit voor Blauw-Zwart. Daarin scoorde de aanvaller drie keer en gaf hij zes assists.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws