Dendoncker over positiewissel bij Wolves: Dat is niet altijd even gemakkelijk

Dendoncker over positiewissel bij Wolves: "Dat is niet altijd even gemakkelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 21:45di 03-12-2019 om 21:45

Leander Dendoncker is sinds het uitvallen van zijn ploegmaat Ryan Bennett begin november een rij achteruit geschoven bij Wolverhampton Wanderers. Afgelopen weekend speelde de Rode Duivel zijn zesde wedstrijd als central verdediger, maar hij voelt zich nog niet helemaal op zijn gemak.

Opvallend: sinds de positiewissel van Dendoncker verloor zijn ploeg niet meer. In de competitie won Wolves twee keer en speelde het twee keer gelijk, Europees werd er gewonnen van Slovan Bratislava en een punt gepakt tegen Braga. 

"Ik zit nu in een meer defensieve rol en dat is niet makkelijk", vertelt Dendoncker tijdens een interview met de clubwebsite. "Een aanpassing heeft tijd nodig. Ik doe mijn best, maar het is niet altijd even makkelijk. Ik heb altijd alles gedaan voor het team en zal dat ook blijven doen. Ik sta er altijd als de coach me nodig heeft."

Drukke kalender
Het is momenteel enorm druk voor Dendoncker door de zware kalender in Engeland. "Dat is een uitdaging, want je hebt nooit veel tijd om te herstellen", vervolgde het jeugdproduct van Anderlecht. "In Braga (Europa League, red) hadden we echt een zware wedstrijd, op een slecht veld en enkele dagen later moet je alweer aan de bak."

"Tegen Sheffield lieten we echter zien dat we fysiek sterk staan, zelfs in de laatste 30 minuten. Toen gingen we nog nadrukkelijk op zoek naar dat tweede doelpunt, dat waren we immers aan onze fans verplicht. Uiteindelijk was een gelijkspel wel billijk."

In de Premier League staan de Wolves na veertien speeldagen op de zesde plaats. "Woensdag tegen West Ham moeten we dus proberen te winnen, ook al weten we dat het een zware wedstrijd zal worden. We hebben geen al te brede kern, dus is het zaak om iedereen fit te krijgen", besloot Dendoncker.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws