Club Brugge wil verder professionaliseren en gaat samenwerken met UAntwerpen

Club Brugge wil verder professionaliseren en gaat samenwerken met UAntwerpen

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 20:44di 03-12-2019 om 20:44

Club Brugge heeft dinsdag samen met de Universiteit Antwerpen een nieuwe academische Leerstoel gelanceerd. Het doel is de verdere professionalisering van de voetbalwereld en de voetbalonderneming van morgen te onderzoeken.

Dat meldt Blauw-Zwart via zijn officiële website. De Leerstoel zal de komende vier jaren actief zijn bij de UAntwerpen. "De voetbalclub wordt steeds meer een voetbalonderneming", verklaart algemeen manager Vincent Mannaert de nieuwe stap.

"Dat vereist aandacht voor een gepaste juridische, financiële, operationele en commerciële omkadering, zeker in een internationale voetbalmarkt die snel aan het evolueren en groeien is."

"Om internationaal competitief te zijn vanuit een kleine markt als België, moeten we over de landsgrenzen kijken om in alle facetten performanter te worden. Een objectief-wetenschappelijk onderzoek naar de uitdagingen voor het Belgische clubvoetbal draagt hierin bij."

Maatschappelijk initiatief
Professor Robby Houben, die het traject in goede banen zal leiden, brandt alvast van ambitie. "Deze Leerstoel draagt bij tot de wetenschappelijke opinievorming over het Belgisch regelgevend kader voor de voetbalonderneming en de optimalisering daarvan", vertelde Houben.

"Naast een doctoraatstraject zullen ook lezingen en/of congressen gegeven worden. Dit maatschappelijk initiatief van Club bewijst dat het voetbal steeds meer oog heeft voor een professionele omkadering van hun werking."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws