Anderlecht-supporters stellen eisen: Wij willen geen experimenten meer zien

Anderlecht-supporters stellen eisen: "Wij willen geen experimenten meer zien"

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 20:23di 03-12-2019 om 20:23

Een delegatie van Anderlecht-supporters werd dinsdag uitgenodigd door onder meer Vincent Kompany en manager Michael Verschueren voor een overlegmoment. Frank Eeckhout van de RSC Fan Board mocht samen met vier andere supporters naar Neerpede komen.

Eerst kwamen assistent-coach Pär Zetterberg en sportief directeur Michael Verschueren luisteren naar de fans. Nadien volgden ook Kompany, Frank Vercauteren en spelers Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga. Van een crisisoverleg was geen sprake volgens Eeckhout.

"We beseffen al een tijdje dat het moeilijk wordt om Play-off I te halen", vertelde de voorzitter van de RSC Fan Board aan Sporza. "Om de spelers en technische staf het belang van de bekermatch in Moeskroen te doen inzien, hadden we dit overlegmoment gevraagd. Dat we zondag verloren in Oostende is slechts toeval."

"We wilden de spelers, en dan vooral de jonge gasten, een hart onder de riem steken. De supporters staan volledig achter de spelersgroep. Wij hopen dat ze met onze steun kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben en waar RSC Anderlecht voor staat."

Boodschap aangekomen
Donderdag trekt Anderlecht naar Moeskroen in het kader van de Beker van België. "We zullen als een blok achter de ploeg staan", vervolgde Eeckhout. "Maar we hebben ook herhaald dat er een typeploeg moet gevormd worden. Anderlecht moet stoppen met roteren en nieuwe formaties uitproberen. Laat dezelfde elf maar eens staan na een nederlaag."

"De beker moet serieus genomen worden, want het is voor Anderlecht de enige manier om volgend seizoen in Europa te geraken. We willen dus geen experimenten meer zien. De sterkste ploeg moet aan de aftrap komen. Ik denk dat de boodschap voor donderdag heel duidelijk is aangekomen", besloot Eeckhout.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws