Seys haalt uit na gedwongen vertrek: De laatste maanden zochten ze mij echt”

Seys haalt uit na gedwongen vertrek: "De laatste maanden zochten ze mij echt”

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 19:16di 03-12-2019 om 19:16

Dylan Seys heeft dinsdag zijn contract ontbonden bij RKC Waalwijk. De aanvaller kreeg dit seizoen amper nog speeltijd bij de rode lantaarn in de Eredivisie. Volgens de geruchtenmolen had hij moeite met zijn reserverol, maar dat ontkent Seys.

Onze landgenoot had hij in augustus een gesprek met trainer Fred Grim. "Toen werd mij gezegd dat ik goed bezig was. En dat ik meer minuten ging krijgen", vertelde Seys aan Het Nieuwsblad. "Alles leek koek en ei, maar zes dagen later werd mij door de voorzitter en de trainer verteld dat ik naar de beloften moest. Dat ik niet meer nodig was. Uit het niets."

Het jeugdproduct van Club Brugge kwam meerdere keren in opspraak, maar dat waren futiliteiten volgens hem. "Gedragsproblemen? Geen idee waar dat vandaan komt. Ik speel altijd voor het team. Jammer dat zoiets geschreven werd. Overgewicht? Vorig seizoen stond ik vier kg te zwaar, dit seizoen niet. Een conflict met de trainer? We hebben altijd een goeie band gehad."

"Die video op Instagram? Ik ben niet van gisteren hé. Ik zag in een gemengd vak met RKC- en Ajax-supporters, en was niet de enige speler die het uitvak filmde. Als dat al niet meer mag...Ik hield lang vol, maar de laatste maanden zochten ze mij echt. Het contract opzeggen, is dan ook meer van mijn kant gekomen. Ik heb twee mooie jaren gehad bij RKC, maar dan zonder respect opzij geschoven worden… Dat vind ik erg. Ik wilde een stap hogerop zetten met deze club maar op den duur was het er echt over. Ik kijk nu vooruit en hou alle opties open", beslot Seys.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws