Ik denk dat Kompany al spijt heeft van zijn komst naar Anderlecht

"Ik denk dat Kompany al spijt heeft van zijn komst naar Anderlecht"

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 15:44di 03-12-2019 om 15:44

Het draait vierkant bij RSC Anderlecht. Vincent Kompany werd als speler/manager binnengehaald, maar inmiddels is Frank Vercauteren de hoofdtrainer bij paars-wit. Volgens Marc Degryse beklaagt Kompany zijn keuze al.

Anderlecht heeft veel kwaliteit in de selectie, maar de resultaten blijven uit. “Ze speelden in Oostende met víjf Rode Duivels! Van Crombrugge, Kompany, Cobbaut, Chadli en Verschaeren. Wanneer zette Anderlecht eens druk? Tot voor dit weekend had ­Oostende elf keer op rij niet gewonnen. Elf ploegen hebben punten gepakt ­tegen Oostende door op een normale manier te voetballen. Juist hé? We ­hebben nooit gehoord van een revo­lutionaire tactiek tegen KVO.”

”Kompany speelt ertegen en lap, op hun doos. En waarom? Omdat Kompany het moeilijkste voetbal ­probeert – vanuit bal­bezit de tegenstander murw lopen tot ze breken. Maar ze komen niet tot kansen! Ga dan toch iets anders proberen! Zou Vincent zich zijn komst naar ­Anderlecht al ­beklagen? Hij zal het niet toegeven, maar ik denk het wel”, wordt Degryse geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Degryse hoopt nog wel dat Kompany zal slagen. “Ik zeg dit allemaal om hem te helpen. Maar Vincent moet realistisch zijn; hij heeft punten nodig, nu. En dat-ie niet meer afkomt met zijn gefilosofeer: ‘Don't believe the hype and forget the drama.' Als hij zoiets tegen mij zou zeggen, ik loop weg. ­Serieus, zeg. ‘Steek het maar allemaal op mij', vertelde hij zondag. Dat is nu eens flauw van hem. Hoe kinderachtig. Wij stéken niet alles op hem. Het ís ­allemaal ook niet zijn fout.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

Ja
78%
Nee
22%
(375 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws