Mourinho niet bang voor negatieve reacties: 'Je verliest nooit, zei Mandela'

Mourinho niet bang voor negatieve reacties: 'Je verliest nooit, zei Mandela'

03-12-2019 15:00
1

José Mourinho staat aan de vooravond van een pikant weerzien. De kersverse manager van Tottenham Hotspur reist woensdag af naar Old Trafford voor een uitwedstrijd tegen Manchester United, de club die hem eind 2018 aan de dijk zette.

Mourinho koestert echter geen revanchegevoelens, liet hij weten tijdens zijn perspraatje van dinsdagmiddag. "Nelson Mandela zei ooit: je verliest nooit, je wint óf je leert. Zo voelt het voor mij ook", aldus de Portugees, die claimt nog steeds goed overweg te kunnen met de United-fans. "Ik kwam er een paar keer terug als analist en I was really humbled door de ontvangst van de supporters."

Bang voor negatieve reacties – nu hij terugkeert als tegenstander – is Mourinho dan ook niet. "Ik ben geen vijand, ik ben gewoon de manager van een club die van Manchester United probeert te winnen. Maar ja, wat ik wil, is precies het tegenovergestelde van wat zij willen..."

Manchester United en Tottenham Hotspur trappen woensdag om 20.30 uur Nederlandse tijd af op Old Trafford. Het verschil tussen de nummers negen en vijf van Engeland bedraagt twee punten.