Meer interesse in Pro League: “100 miljoen euro binnenhalen is realistisch”

Meer interesse in Pro League: “100 miljoen euro binnenhalen is realistisch”

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 14:14di 03-12-2019 om 14:14

Kan de Pro League een bedrag van 100 miljoen euro of meer binnenhalen met het nieuwe mediacontract? Volgens sporteconoom Wim Lagae wel.

Tegenover Het Laatste Nieuws geeft Lagae zijn mening. "Het is een 'enerzijds-anderzijds-verhaal'. Maar het lijkt me realistisch", begint de sporteconoom aan de KU Leuven. "Omdat er meer buitenlandse operatoren zijn die interesse zullen tonen.”

“En ook omdat er een grotere markt voor de online rechten is, vergeleken met de vorige tender. Bovendien heeft de Pro League die tender goed aangepakt. Er zijn elf verschillende loten - bij biedingen onder gesloten enveloppe kan de concurrentie die daarbij komt de prijs opdrijven”, aldus Lagae.

De jongere generatie kijkt anders naar voetbal. "De generatie die nu jonger dan 35 is, kijkt op een andere manier naar sport. Als ze bijvoorbeeld via een gokwebsite een wedstrijd gratis kunnen bekijken, maar met twee seconden vertraging, zullen ze daar gemakkelijker voor kiezen.”

“Op termijn kan dat nadelig zijn voor de waarde van het contract”, gaat Lagae verder. “Ik ben geen waarzegger. Maar op dit moment dénk ik dat er meer opwaartse krachten op de markt zijn dan neerwaartse. Binnen enkele jaren kan dat helemaal veranderd zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat dit realistisch is?

(161 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws