Liverpool had 'CL-finale-operatie': 'Zij moesten exact als Spurs spelen'

Liverpool had 'CL-finale-operatie': 'Zij moesten exact als Spurs spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 13:29di 03-12-2019 om 13:29

Voordat Liverpool vorig seizoen de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur speelde, werkte het op initiatief van Jürgen Klopps rechterhand Pepijn Lijnders een generale repetitie af. Eén week van tevoren fungeerde het B-elftal van Benfica als sparringpartner in het Spaanse Marbella.

Lijnders bereidde zich tot in de puntjes voor, vertelt hij een half jaar na dato aan The Guardian. "Ik wilde koste wat kost een wedstrijd organiseren. Anders zouden we drie weken lang niets doen", aldus de oud-trainer van NEC. "Benfica B kwam in het geheim naar Marbella. We hielden een presentatie voor de trainer, over de standaardsituaties, aanvallende intenties en verdedigende organisatie van Tottenham. Zij moesten exact hetzelfde als Tottenham spelen."

Ook in aanloop naar de wedstrijd werd niets aan het toeval overgelaten. "De wedstrijd moest achter gesloten deuren plaatsvinden en we hebben zelfs de omheining verhoogd, zodat niemand kon kijken. We hebben die wedstrijd één week voor de finale gepland, de voorbereiding verliep precies zoals de finale zou verlopen." Die voorbereiding wierp zijn vruchten af: in beide wedstrijden kwam Liverpool op een vroege voorsprong na een lange bal op Sadio Mané. "Je kunt duidelijk zien hoe we onszelf opstelden, zodat we de tweede bal konden winnen en direct de vrije ruimte konden zoeken via Sadio."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws