Vandevoordt komt in actie bij KRC Genk: Hij staat al enorm ver

Vandevoordt komt in actie bij KRC Genk: "Hij staat al enorm ver"

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 10:15di 03-12-2019 om 10:15

Maarten Vandevoordt staat dinsdagavond tussen de palen bij KRC Genk tegen Antwerp. De zeventienjarige doelman krijgt het vertrouwen van Hannes Wolf. Jacky Mathijssen voorspelt hem een grote toekomst.

Vandevoordt mocht ook al in de vorige ronde meespelen tegen Ronse, een match die met 0-3 werd gewonnen. Tegen Antwerp zal hij meer werk krijgen, maar volgens Mathijssen is hij er klaar voor.

"Hij staat op zijn leeftijd al enorm ver", vertelt hij bij Het Belang Van Limburg. "Technisch is hij nu al bijzonder compleet. Hij kan heel goed uitvoetballen, maar voor mij blijft het nog belangrijker dat hij heel goed ballen kan stoppen. Bovendien straalt hij rust uit en is hij leergierig. Het is geen roeper, maar iemand die elke tip die je hem geeft, meeneemt."

Vandevoordt is ook met de voeten uitstekend, weet Mathijssen.Soms wordt  hij nog wat overmoedig. "Ik vind het niet erg dat hij al eens een spits uitkapt, soms is dat de beste oplossing. Maar het moet in de juiste situatie gebeuren. Net zoals hij moet zien dat alle posities zijn ingenomen, vooraleer hij de bal in het spel brengt. Maar nog eens: Maarten pikt die dingen erg snel op.”

Vervanger voor Coucke?
Vandevoordt is voorlopig enkel de bekerdoelman van Genk. Volgens Mathijssen moet dat ook zo blijven. "Coucke heeft talent en komt dit dipje wel te boven. Bovendien mag je de problemen van KRC Genk niet op de rug van de doelman schuiven. Er loopt veel meer mis dan alleen maar enkele ongelukkige tegengoals."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Coucke het vertrouwen blijven krijgen?

(234 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws